2015. szeptember 10., csütörtök
Egybesült sertéscomb pecsenye szósszal
Elkészítési idő: 130 perc
Hozzávalók: 8 fő
1,5 kg sertéscomb
2 ek kacsazsír
6 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 dl rozé bor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
1 ek paradicsom püré
2 ek cukor
Zsiradékkal kikenem a tepsi alját. A húst megszórom sóval, jól beledörgölöm és a tepsibe helyezem, darálok rá kevés borsot és egyenletesen elhelyezem rajta a szeletelt fokhagymát és vöröshagymát. Aláöntöm a bort és 2 dl vizet, lefedem alufóliával és sütőbe teszem. 180 fokon sütöm 110 percig, és ha megpuhult, még 10 percig fólia nélkül. Mielőtt felszeletelem, pihentetem fél órát.
A pecsenyeszósz elkészítéséhez, kis lábasban megpirítok 2 ek cukrot. Amikor szép aranybarna színű, leveszem a tűzhelyről és belerakom a tepsiben maradt hagymás zsíros szaftot és 1 ek paradicsom pürét. Botmixerrel pépesítem, ha sűrű, kicsi vízzel hígítom és összeforralom.
Tálaláskor a hússzeletet meglocsolom vele.
Címkék:
Egybesült,
pecsenye,
SERTÉS HÚS ÉTELEK,
sertéscomb,
szósszal
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése