2015. szeptember 3., csütörtök
Májjal és körtével töltött csirkemell
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 8 fő
2 db csirkemell
2 db körte
30 dkg csirkemáj
10 dkg füstölt sajt
50 dkg bacon
1 tk szerecsendió
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
A csirkemellet kicsontozom, kétfelé vágom, lapján felvágom, kiterítem, enyhén klopfolom, sózom és borsozom.
A sajtot csíkokra, a körtét nyolcfelé vágom, magházat eltávolítom.
Leterítek az asztalra egy 30 centis alufóliát, közepére rakok 4-5 szelet bacont, erre helyezem a kiterített húst.
Középen, hosszában lerakom a sajtot, ennek két oldalára két-két cikk körtét teszek.
A körték közötti mélyedést kitöltöm májjal, megszóróm őrölt szerecsendióval és megsózom.
Ezután felhajtom, a hús és a bacon szeletekkel rögzítem, felhajtom az alufóliát, középen végig összefogom és a végeit elcsavarom.
A többi húst is megtöltöm, tepsibe helyezem és 60 perc alatt, közepes fokozaton megsütöm.
Ha kész, kicsomagolom és fél óra pihentetés után éles késsel felszeletelem.
Párolt rizzsel tálalom.
Címkék:
Csirkemell,
körtével,
Májjal,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
töltött
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése