2015. január 31., szombat
Zöldséges, rizses csirkemáj
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg csirkemáj
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
30 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek étolaj
1 tk ételízesítő
1 ek petrezselyemzöld
1 bögre rizs
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
Kuktafazékban, az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, zöldborsót és a felkockázott répákat.
Megszórom ételízesítővel, pár percig, erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a kis darabokra vágott csirkemájat.
Meghintem frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel, és addig pirítom, hogy a máj kifehéredjen.
Ezután felöntöm 1,5 bögre forró vízzel, majd összekeverem. Szükség szerint sózom, és a kuktát lefedve, készre párolom.
Címkék:
csirkemáj,
EGYTÁLÉTELEK,
rizs,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
zöldséges
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése