2015. január 5., hétfő

Tejszínes liba falatok


Elkészítési idő: 100 perc
Hozzávalók: 4 fő

80 dkg libahús
2 db vöröshagyma
3 ek zsír
5 dkg bacon szalonna, szeletelt
1 szál sárgarépa
1 fej zeller
1 tk oregánó
1 ek petrezselyem zőld
4 dl főző tejszín
2 dl száraz fehérbor
1 ek keményítő
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

A húst, jelen esetben 4 db comb, lebőrözöm kicsontozom és vékony csíkokra vágom.
A sárgarépát és zellert megtisztítás után gyufára vágom.
A bacon szalonnát felaprítom és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Felöntöm a borral, rádobom a felaprított répát és zellert, rászórom az oregánót és tovább párolom.
Pár perc után hozzáadom a húst megszórom frissen őrölt borssal, sózom és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.
Ha megfőtt a hús a tejszínt elkeverem a keményítővel meg a felaprított petrezselyemzőlddel és hozzá öntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges vízzel hígítom.
Galuskával vagy kifőtt tésztával tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése