2015. január 29., csütörtök

Tengeri halfilé sütőtökkel édesköménnyel és kecskesajttal


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 8 adag

80 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
1 db édeskömény
50 dkg sütőtök
10 dkg lágy kecskesajt
4 ek olívaolaj
1/2 citrom leve
3 dl főzőtejszín
1 db tojás
1 kávéskanál őrölt édeskömény
1/2 kávéskanál őrölt szegfűbors
1/4 frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

A fagyasztott tőkehalat kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom és felkockázom, az édesköményt leveleire szedem és 1 cm-es csíkokra vágom, a sütőtököt meghámozom felkockázom.
Olajjal meglocsolom a tepsi alját és beleteszem a halat, meglocsolom a citrom levével, darálok rá kevés borsot és megsózom.
Erre rakom a sütőtököt, édesköményt és megszórom őrölt szegfű borssal, őrölt édesköménnyel és reszelek rá szerecsendiót.
A tojást elkeverem a tejszínnel és meglocsolom vele az egészet
A tetejére morzsolom a kecskesajtot. Ízlés szerint sózom.
Sütőben, 200 fokon, 50 perc alatt, készre sütöm.
Párolt rizzsel, vagy önálló ételként tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése