2015. január 29., csütörtök

Dupla gombás, májas ragu



Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag


50 dkg csiperke gomba
50 dkg laska gomba
30 dkg pulyka máj
5 dkg kolozsvári szalonna
2 ek étolaj
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 dl száraz fehér bor
1 tk bazsalikom
1 tk borsikafű
1 tk oregánó
1 kávéskanál pirospaprika
őrölt bors


Az apró kockára vágott kolozsvári szalonnát az olajon kisütöm, majd rádobom a felkockázott vöröshagymát, áttört fokhagymát és megdinsztelem.
Felaprítom a paprikát a hagymához adom, pár percig pirítom, majd hozzáadom a tetszőlegesen felszeletelt gombát,  sózom, borsozom, megszórom bazsalikommal, borsikafűvel.
Lefedve párolom, amíg levet ereszt, majd fedő nélkül zsírjára pirítom.
A májat nagyobb darabokra vágom, hozzáadom a gombához, megszórom oregánóval, pirospaprikával, aláöntöm bort, elkeverem és a máj puhulásáig fedő alatt párolom.
A máj hamar elkészül, a feldarabolás nagyságától függően pár perc alatt megpuhul. Ha szükséges, még sózom.
Párolt rizzsel, sült krumplival önálló ételként tálalható, vagy szárazabb sült, párolt húsok (pulykamell, csirkemell, sertés szűz) mellé kiegészítőnek alkalmas.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése