2015. január 23., péntek
Tőkehal filé Orly-módra
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: 4 adag
70 dkg tőkehal filé
fél citrom leve
2 db tojás
6-8 ek finomliszt
2 dl világos sör
só
frissen őrölt bors
étolaj a sütéshez
A halat, ha fagyasztott, szobahőmérsékleten felengedem, papírtörlővel szárazra törölgetem és keresztbe félbe vágom.
Meglocsolom citrom lével, sózom, borsozom.
A tojásokat kevés sóval jól felverem. Hozzáadom a lisztet és a sör fokozatos adagolásával simára keverem. Lisztet lehet még hozzáadni, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk.
A haldarabokat megforgatom lisztben, egyenként belemártom a masszába és a forró olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütöm, majd papírtörlőre szedem.
Párolt vegyes zöldségköret, vagy petrezselymes krumpli illik hozzá.
Majonézt, vagy tartár mártást kínálok mellé.
Címkék:
HAL ÉTELEK,
Orly-módra,
sör,
Tőkehal filé
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése