2015. január 31., szombat
Tepsis hal cukkinival
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg tengeri halfilé
1 kg burgonya
1 csomag halak fűszerkeverék
2 ek olívaolaj
2 db cukkini
2 pohár tejföl
2 ek sűrített paradicsom
10 dkg sajt
1 db citrom leve
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
A krumplit meghámozom és karikára vágom és egy kiolajozott tepsi aljára rendezem. A halas fűszerkeverék felét rászórom.
Ezután rárakom a felkockázott halat, megszórom őrölt borssal, ráfacsarom a citrom levét, majd befedem az ugyancsak karikára vágott cukkinival.
Egy tálban elkeverem a tejfölt, a sűrített paradicsommal, a maradék fűszerkeverékkel és rákanalazom a cukkinira.
Tetejére reszelt sajtot szórok és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Ha a sajt megpirul a tetején akkor készen van.
Nem kell folyadékot aláönteni, mert az összetevők mindegyike tartalmaz vizet, amit a sütéskor elenged.
A sózásnál figyelembe vettem, hogy a fűszerkeverék tartalmaz sót.
Címkék:
Cukkini,
EGYTÁLÉTELEK,
HAL ÉTELEK,
tengeri hal,
Tepsis
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése