2015. január 12., hétfő

Cigánypecsenye



Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 4 adag


4 szelet füstölt szalonna
4 szelet sertés rövidkaraj
4 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
1 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál őrölt bors
2 púpozott ek finomliszt
só ízlés szerint

A húst felszeletelem, kiklopfolom, enyhén megsózom, és hűtőbe teszem.
A szalonna szeleteket bevagdosom, kisütöm és félreteszem.
A fokhagymát kés lapjával összezúzom, vagy fokhagyma nyomóval áttöröm, és elkeverem 2 ek olajban.
A húst finomlisztbe forgatom és a maradék felforrósított olajon mindkét oldalát hirtelen kisütöm.
Tálaláskor a húst megkenem az olajos fokhagyma péppel, ízlés szerint megszórom borssal és pirospaprikával, és ráteszem a korábban kisütött szalonnát.
Sült, vagy petrezselymes, vagy hagymás tört krumplival tálalom.
Savanyúságot, vagy salátát kínálok mellé.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése