2015. január 3., szombat
Rizses hús
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 adag
60 dkg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
3 ek zsír
1 ek pirospaprika
1 kávéskanál őrölt bors
2 db paprika
2 db paradicsom
2 kávéskanál só
1 bögre rizs
Az elkészítéshez kuktát használok.
A húst kockára vágom.
A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az egyik paprikát.
A hagymát megszórom pirospaprikával, borssal, ráteszem a húst és a feldarabolt paradicsomot, sózom.
Néha megkeverem, és ha elég levet eresztett, lezárom a kukta fedelét, és 25 percig főzöm.
Ha eltelt az idő, a kukta kinyitását óvatosan végzem, a leggyorsabb, ha hideg vizet engedek rá.
Ekkor hozzáadom a rizst, felöntöm dupla mennyiségű forró vízzel, sózom és beleaprítom a másik paprikát.
Újra lezárom a fedelét és az első fütyülésnél lezárom a gázt alatta.
Megvárom amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, a rizs megpuhult.
Elkeverem, savanyúsággal tálalom.
Címkék:
rizs,
SERTÉS HÚS ÉTELEK,
sertés lapocka
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése