2015. január 27., kedd
Csirkemell falatok vadasan
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag
4 ek étolaj
2 db csirkemell filé
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 vöröshagyma,
1 dl száraz vörösbor
3 db babérlevél
5 szem boróka bogyó
őrölt bors
3 ek cukor
só
1 citrom
1-2 ek mustár
2 dl tejföl
2 ek almaecet
Egy edényben karamellízálom a cukrot, rádobom a felaprított zöldségeket a nagyobb darabokra vágott hagymát, babérlevelet, borókabogyót, bort, mustárt, ecetet és puhára főzöm. Az elfőtt levet vízzel pótolom
Kevés felforrósított olajon egy serpenyőben megpirítom a nagyobb darabokra vágott húst, amit sózok borsozok.
Ha a zöldségek megpuhultak kiszedem belőle a babérleveleket és botmixerrel pürésítem az egészet.
Végül hozzáadom a tejfölt, a húst és ha kell, további mustárt, sót. Jól kiforralom és tálalom.
Címkék:
Csirkemell,
falatok,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
Vadas
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése