2015. január 19., hétfő
Tejszínes csirkemell falatok
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 fő
2 db csirkemell filé
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ek olíva olaj
1 tk borsikafű
1 tk kakukkfű
1 tk bazsalikom
3 dl főző tejszín
2 dl száraz fehérbor
1 ek keményítő
ízlés szerint só
A húst kis kockákra vágom.
Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Később hozzáadom a húst felöntöm a borral, rászórom a fűszereket, sózom és a hús puhulásáig pirítom.
A tejszínt elkeverem a keményítővel és hozzá öntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges vízzel hígítom.
Párolt rizzsel, galuskával vagy kifőtt tésztával tálalom.
Címkék:
Csirkemell,
falatok,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
Tejszínes
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése