2015. január 12., hétfő
Gyömbéres csirke falatok
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 6 adag
2 db csirkemell filé
4 ek olívaolaj
1 db vöröshagyma
3 db sárgarépa
1 dl száraz vörösbor
1 ek étkezési keményítő
1 kávéskanál szecsuáni bors
3 gerezd fokhagyma
4 cm gyömbér
petrezselyem zöld
só
A csirkemellet felkockázom. A hagymát kockára vágom. A fokhagymát és a gyömbért lereszelem. A megtisztított sárgarépát karikára szeletelem.
Az olajon megdinsztelem a hagymát, majd megpirítom benne a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadom a sárgarépát megsózom, aláöntöm a bort és fedő alatt puhára párolom.
Amikor már majdnem puha, rádobom a húst, megszórom durvára őrölt szecsuani borssal, sózom és a hús puhulásáig pirítom.
A végén megszórom a felaprított petrezselyemmel és kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítem.
Kifőtt tésztával, vagy párolt rizzsel tálalom.
Címkék:
Csirke,
falatok,
gyömbér,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése