2015. január 12., hétfő

Gyömbéres csirke falatok



Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 6 adag


2 db csirkemell filé
4 ek olívaolaj
1 db vöröshagyma
3 db sárgarépa
1 dl száraz vörösbor
1 ek étkezési keményítő
1 kávéskanál szecsuáni bors
3 gerezd fokhagyma
4 cm gyömbér
petrezselyem zöld



A csirkemellet felkockázom. A  hagymát kockára vágom. A fokhagymát és a gyömbért lereszelem. A megtisztított sárgarépát karikára szeletelem.
Az olajon megdinsztelem a hagymát, majd megpirítom benne a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadom a sárgarépát megsózom, aláöntöm a bort és fedő alatt puhára párolom.
Amikor már majdnem puha, rádobom a húst, megszórom durvára őrölt szecsuani borssal, sózom és a hús puhulásáig pirítom.
A végén megszórom a felaprított petrezselyemmel és kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítem.
Kifőtt tésztával, vagy párolt rizzsel tálalom.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése