2015. január 15., csütörtök
Édeskömény kecskesajttal sütve
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók: 4 adag
2 db édeskömény
1 dl tejszín
15 dkg lágy kecskesajt
4 ek olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
frissen őrölt bors
só
Az édesköményt félbevágom, kivágom a torzsáját és leveleire szedem.
Enyhén sós vízben megfőzöm, majd leszűröm.
Olívaolajjal kikenek egy tűzálló tálat vagy tepsit és az alján elhelyezem a leveleket, a maradék olajjal meglocsolom.
A levelekbe kecskesajt darabokat teszek, meglocsolom tejszínnel, darálok rá egy leheletnyi borsot.
Sütőbe tolom és grillfokozaton megpirítom a tetejét, ha nincs grillezős tűzhely, 200 fokra előmelegített sütőben minél magasabbra téve addig sütöm még a sajt nem kap egy kis színt.
Ha megsült kiveszem a sütőből és balzsamecettel meglocsolom.
Címkék:
balzsamecet,
Édeskömény,
ELŐÉTELEK,
kecskesajt,
sült,
Tejszínes
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése