2014. november 16., vasárnap

Vasi pecsenye



Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 6 adag



1 kg sertéskaraj
6 gerezd fokhagyma
4 dl tej
ízlés szerint só
6 ek finomliszt
1 ek pirospaprika
8 ek étolaj

A karajt kicsontozom, felszeletelem, enyhén kiklopfolom és besózom.
Az áttört fokhagymákat elkeverem a tejben és belerakom a hússzeleteket. Legalább 2-3 órát hagyom a fokhagymás tejben. A legjobb előző este elkészíteni ezt, mert minél többet pácolódik, annál puhább, ízletesebb lesz.
A sütéshez, egy serpenyőben felforrósítok 4 evőkanál olajat, közben összekeverem a lisztet a pirospaprikával és megforgatom benne az enyhén lecsepegtetett húst. Megsütöm először az egyik felét, majd megfordítom és a másik felét is. Egyszerre 4 szeletet sütök, majd papírtörlővel kitörlöm a serpenyőt.
Újabb 4 evőkanál olajon, megsütöm a következő adagot.
Petrezselymes krumplival, vagy fűszeres főtt-sült krumplival tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése