2014. november 13., csütörtök

Krumplisaláta zellerrel




Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 8 adag


2 kg burgonya
3 fej vöröshagyma
1 fej zellergumó
2 ek cukor
2 ek ecet
2 ek só
1 kávéskanál őrölt fehérbors



A krumplit egészben megfőzöm, majd meghámozom. A vöröshagymát meghámozom, és félfőre vágom. A zellert megtisztítom, félbevágom, majd 1-2 mm vastagságúra szeletelem.
A cukorból, ecetből és sóból, kb. 2 liter salátalevet készítek, amibe beleteszem a felszeletelt zellert, és addig forralom, amíg a zeller puha lesz. A salátalében lévő cukor, ecet és só mennyiségét mindenki saját ízlésére bízom. Én úgy szoktam elkészíteni, hogy a cukorral és ecettel kellemesen pikáns saláta levet készítek, majd megsózom és ezután forralom. Lehet erőteljesebben ízesíteni, mert a krumpli beszedi és kisimítja az ízeket.
A krumplit karikára vágom, és a felét lerakom egy tálba. Megsózom, majd rárakom a felszeletelt hagymát. Ezt a réteget is megsózom. Ezután a maradék krumplit rakom rá, sózom, majd az egészet felöntöm a felforralt salátalével.
A tetején elrendezem a zellerszeleteket, meghintem fehér borssal.
Az egészet, előző napon érdemes elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. Hűvös helyen, több napig eltartható.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése