2014. november 14., péntek

Mikulás szelet


Elkészítési idő: 85 perc
Hozzávalók: 12 adag

Tésztához
1,5 dkg szalakáli
1 dl tej
1 tojás
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
50 dkg liszt

Krémhez
0,5 dl rum, vagy 1 kk rum aroma
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 cs vanília ízű pudingpor
5 dl tej
35 dkg fagyasztott gesztenyemassza

Tetejére
15 dkg fagyasztott gesztenyemassza
2 dl habtejszín

A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a porcukorral, a tojással, tejjel és a szalalkálival összedolgozom. Ezután 4 részre osztom. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtom és a tepsi hátoldalán, 170 fokon, 8-10 perc alatt egymás után megsütöm.
A krémhez a tejet a pudingporral megfőzöm és lehűtöm. A puha margarint a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliás krémet, és a rummal, vagy aromával ízesített gesztenyét, majd simára keverem. A krémet négy felé osztom.
A tésztalapokat a krémmel megtöltöm majd a tetejére is kenek a krémből. Végül a maradék gesztenyét ráreszelem.
Felszeletelem és minden szelet tetejét egy tejszínhab rózsával díszítem.
Érdemes a süteményt előző este összeállítani, hogy a lapok egy kicsit megpuhuljanak és csak másnap felvágni, díszíteni.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése