2014. november 4., kedd

Borzaska




Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag



8 szelet sertéskaraj
50 dkg krumpli
4 gerezd fokhagyma
6 ek finomliszt
2 db tojás
só, frissen őrölt bors
olaj a kisütéshez
tálaláshoz:
3 dl tejföl
20 dkg sajt, lehet füstölt is

A húsokat egy kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom.
A fokhagymát lereszelem, kevés olajjal elkeverem és megkenem a húsokat vele, majd félre teszem.
A krumplit meghámozom, lereszelem, és kinyomkodom belőle a vizet.
Hozzáadom a tojást, sózom, borsozom és belekeverem a lisztet.
Serpenyőben annyi olajat forrósítok, hogy elfedje a sülő hússzeleteket.
A húsokat megforgatom lisztben, majd beburkolom a krumplis masszával.
Ha elég forró az olaj kisütöm benne a bundázott húsokat.
Közben lereszelem a sajtot, és összekeverem a tejfölt a maradék olajos fokhagymával.
A frissen kisült húsokra egy réteg fokhagymás tejfölt teszek és megszórom reszelt sajttal.



2 megjegyzés: