2014. november 29., szombat
Rakott kelbimbó
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 8 adag
1.5 kg darált sertés hús
1 kg kelbimbó
2 bögre rizs
3 ek étolaj
1 ízlés szerint só
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál köménymag
1 kávéskanál borsikafű
1 ízlés szerint őrölt bors
5 dl tejföl
5 dkg sajt
5 dkg vaj
3 ek zsemlemorzsa
A kelbimbót megtisztítom és enyhén sós vízben megfőzöm.
A rizst 1 ek olajon megfuttatom, dupla mennyiségű forró vízzel felöntöm, sózom és megfőzöm.
A vöröshagymát kockára vágom és 2 ek olajon megdinsztelem.
Rászórom a köménymagot, az áttört fokhagymát, borsikafüvet, ráteszem a darált húst, sózom, borsozom és erős tűzön, zsírjára pirítom.
Én sertés dagadóból szeretem, de aki a soványabb húst szereti, az lapockából, vagy combból készítse.
Ha a hozzávalók elkészültek, a kelbimbóról leöntöm a vizet és a hús összekeverem a rizzsel.
Egy nagyobb tepsit (38x30 cm) kivajazok és meghintem zsemlemorzsával.
Beleszórom a kelbimbót, rászórom a húsos-rizses keveréket, tetejére tejfölt öntök és ráreszelem a sajtot.
Közepes fokozaton (200 fok) addig sütöm, még a sajt megpirul a tetején.
Címkék:
darált,
EGYTÁLÉTELEK,
kelbimbó,
rakott,
RAKOTT ÉTELEK,
sertéshús
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése