2014. november 15., szombat
Tengeri halfilé cukkinival
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg tengeri halfilé
2 db kisebb cukkini
2 szál sárgarépa
2 db kápia paprika
3 db alma
4 ek olívaolaj
1 db citrom leve
3 dl főzőtejszín
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
A halat, ami általában fagyasztott és tőkehal, kiolvasztom, a nedvességet papírtörlővel felitatom és felkockázom, a sárgarépát és paprikát karikára, a cukkinit és almát kisebb darabokra vágom.
Olajjal meglocsolom a tepsi alját és beleteszem a halat és ráfacsarom a citrom levét.
Kevés frissen őrölt borssal megszórom, majd folytatom a répával, cukkinival, paprikával és almával. A tetejét kissé elrendezem. Ízlés szerint sózom.
A fokhagymát összetöröm és elkeverem a tejszínnel és ráöntöm a tepsiben lévőkre.
Sütőben, 170 fokon, 50 perc alatt, készre sütöm.
Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.
Címkék:
Cukkini,
HAL ÉTELEK,
Tejszínes,
Tengeri halfilé,
tőkehal
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése