2014. november 22., szombat
Paprikás krumpli
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 kg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
1 tk pirospaprika
2 db paradicsom
2 db paprika
1 dl száraz fehérbor
1 szál füstölt kolbász
ízlés szerint só
A szalonnákat kockára vágom, zsírjára sütöm, rádobom a felkockázott vöröshagymát, megdinsztelem.
Megszórom pirospaprikával. Beleöntöm a fehérbort és a kockára vágott paprikát, paradicsomot 10 percig főzöm, majd hozzáadom a cikkekre vágott burgonyát, a felszeletelt kolbászt és megsózom.
Felöntöm annyi vízzel, hogy ne lepje el a burgonyát, közben néha megkeverve készre főzöm.
Savanyúsággal, friss kenyérrel tálalom.
Címkék:
EGYTÁLÉTELEK,
kolbász,
krumpli,
Paprikás
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése