2014. november 20., csütörtök

Palócleves kacsahúsból


Elkészítési idő: 130 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 kg kacsahús (farhát, szárny)
50 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
2 ek ételízesítő, házi
2 ek kacsazsír
1 kávéskanál őrölt bors
1 ek finomliszt
50 dkg burgonya
5 db babérlevél
2 marék leves tészta
1 ek tárkony
1 ek tárkonyecet
2 pohár tejföl
ízlés szerint só

A húsról levágom a zsíros részeket, felkockázom, kisütöm, a töpörtyűt kiszedem belőle, másra használom. A hagymát apróra vágom, és a visszamaradt zsíron megdinsztelem.
A farhátat két-három darabba vágom, a szárnyakat szintén feldarabolom,  a hagymával elkeverem és addig pirítom, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórom liszttel. Pár percig állandó keverés mellett pirítom, majd félrehúzom a tűzről, meghintem pirospaprikával és elkeverem.
Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, ételízesítőt,  a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot, sózom, borsozom és felöntöm 2,5 liter vízzel és a hús puhulásáig főzöm.
Ha a hús megpuhult, a farhát részeit kiemelem a levesből a húst leválasztom a csontokról, a nagyobb darabokat aprítom és vissza teszem a levesbe, beleszórom a leves tésztát és 5 perc alatt puhára főzöm
A tejfölt, a tárkonyt és az ecetet összekeverem, adok hozzá a forró levesből, simára keverem és visszaöntöm a levesbe.
Megforralom és tálalom.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése