Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 8 adag
1 kg kacsa hús (comb, mell)
1 db kisebb zellergumó
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
4 ek kacsazsír
3 db narancs
2 dl száraz vörösbor
só
A zellert és sárgarépát megtisztítom és vékony csíkokra, a hagymát apró kockára vágom. Az egyik narancsnak vékonyan lereszelem a héját, meghámozom és felkockázom. 2 db narancsnak kifacsarom a levét.
A kacsa húsról levágom a zsíros bőröket, a húst tojásnyi darabokra vágom és besózom. A zsíros bőröket felaprítom és kisütöm, majd kiszedem belőle a töpörtyűt. A visszamaradt zsíron minden oldalán megpirítom a kacsadarabokat és egy tepsibe helyezem azokat.
Ezután a serpenyőben lévő zsíron megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a zellert és sárgarépát, pár percig pirítom és a tepsiben lévő húsra öntöm egyenletesen elosztva.
Meghintem a reszelt narancs héjjal, elrendezem rajta a narancs darabokat, aláöntöm a narancslevet és bort.
Előmelegített 190 fokos sütőben 80 percig sütöm. Közben párszor meglocsolom a saját levével.
Sült krumplival tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése