2014. november 6., csütörtök

Kacsaszív és zúza pörkölt


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 adag

50 dkg kacsazúza
50 dkg kacsaszív
1 ek zsír
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 tk borsikafű
1 kávéskanál köménymag
1 dl vörösbor
1 tk mustár
5 dkg szeletelt bacon szalonna
1 db paradicsom
2 db kápiapaprika
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

A zúzát és szívet megtisztítom, feldarabolom.
A zsíron megpirítom a felszeletelt bacon szalonnát, majd megdinsztelem rajta a felkockázott vöröshagymát, paprikát és a kés lapjával szétnyomott fokhagymát, ha kész megszórom pirospaprikával.
Beleteszem a zúzát, szívet és a felaprított paradicsomot.
Fűszerezem borsikafűvel, köménnyel, frissen őrölt borssal, mustárral. Ízlés szerint sózom.
Aláöntöm a bort és a húsok puhulásáig, fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom és addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.
Önálló ételként friss kenyeret vagy párolt rizst kínálok mellé, de kiváló feltétje lehet főzelékeknek is.









2 megjegyzés: