2016. március 20., vasárnap

Zöldsaláta almával

Az ilyen típusú salátákhoz a salátaecetek, balzsam ecetek, vagy citromlé mellett, jófajta hidegen sajtolt étolajat, olívaolajat, vagy számos más fajta olajat is használhatunk. Ilyenek lehetnek a mákolaj, szőlőmagolaj, mogyoróolaj, mandulaolaj, dióolaj, szezámmagolaj, lenmagolaj, stb. Ezek az olajok ugyan nem olcsók, de mivel egy üvegnyi mennyiség több saláta elkészítéséhez elegendő, így fajlagos ára, már nem olyan vészes. Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy az önmagában is egészséges saláta fogyasztást megfejeljük élettanilag fontos anyagokat tartalmazó olajok használatával, csak nyerhetünk vele.


Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 db jégsaláta
1 db római saláta
1 db kígyóuborka
3 db paprika
2 db alma
1/2 citrom leve
2 ek juharszirup, vagy méz
2 ek szőlőmag olaj





A salátákat csíkokra vágom, az uborkát hosszában negyedelem és vékonyan felszeletelem.
Eltávolítom a paprikák csumáját, és felszeletelem.
Az almából kivágom a magházat, héjastól apró kockára vágom és meglocsolom a citrom levével, hogy ne barnuljon meg.
A felaprított hozzávalókat egy salátás tálba teszem, meglocsolom juharsziruppal és szőlőmagolajjal, majd jól összekeverem.
Fogyasztásig hűtőben tárolom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése