2016. március 3., csütörtök

Rizses lecsó

A lecsó nem igazán téli, vagy tavaszi étel, kivéve ha ősszel házilag eltett lecsóból készítjük. Az ízének egyáltalán nem árt kevés füstölt szalonna, de legalább a bőre, hogy az íze belefőljön. Viszont nyáron és ősszel, amikor szezonja van, akár minden nap és ezernyi módon, csak friss kenyérrel!


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 6 adag

1 kg paprika
50 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 ek sertészsír
2 bögre rizs









A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát.
Hozzáadom a rizst, megfuttatom rajta, majd hozzáadom a felszeletelt paprikát, paradicsomot, felöntöm dupla mennyiségű forró vízzel, sózom és fedő alatt a rizs puhulásáig főzöm.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése