2016. március 22., kedd

Fokhagymás pulykafalatok

Szeretem a tejszínes szósszal készült húsokat. Ez a fokhagymás ízesítés kiváló párosítás a spenótos gnocchival.


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag

70 dkg pulykacomb filé
2 ek zsír, vagy olaj
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál fehérbors
1 dl száraz fehér bor
3 dl főző tejszín
1 ek keményítő






A húst megtisztítom és vékony csíkokra vágom.
A zsíron, vagy olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom, majd sózom, borsozom, aláöntöm a bort és fedő alatt addig párolom, amíg a hús megpuhul.
A tejszínt simára keverem a keményítővel, hozzáöntöm a húshoz, megforralom és tálalom.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé, én most spenótos gnocchival tálaltam.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése