2016. március 24., csütörtök

Sült hal spenótszósszal

A tilápia filé Vietnamban tenyésztett édesvízi hal, felhasználható sózva, fűszerezve sütve vagy grillezve.


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag

70 dkg tilápia halfilé
1 ek hal fűszerkeverék
3 ek finomliszt
őrölt bors

szósz:
5 dkg vaj
4 gerezd fokhagyma
40 dkg spenót
1 kávéskanál borsikafű
1 marék reszelt sajt
4 dl főzőtejszín
1 ek keményítő


A fagyasztott halat kiolvasztom. Kisebb darabokra vágom, sózom és kicsit állni hagyom.
A lisztet elkeverem a hal fűszerkeverékkel és megforgatom benne a haldarabokat.
Forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. Ha megsült, papírtörlőre szedem.
A szószhoz a spenótot leszárazom megmosom és alaposan lecsepegtetem.
Egy edényben megforrósítom a vajat, beledobom a zúzott fokhagymát.
Pár perc múlva beleszórom a felaprított spenótot, megszórom borsikafűvel. Fedő alatt 10 perc alatt puhára párolom.
A tejszínt elkeverem a reszelt sajttal, keményítővel és hozzáadom a spenóthoz. Elkeverem, megforralom és tálalom.
Kínálhatunk mellé párolt rizst is.

Hal fűszerkeverék összetevői: fűszerpaprika, fokhagyma- és vöröshagyma granulátum,fehérbors, kapor, chili, bazsalikom, koriander.












A tilápia filé Vietnamban tenyésztett édesvízi hal, felhasználható sózva, fűszerezve sütve vagy grillezve. Húsa kissé kötöttebb, ízletesebb, mint a nála olcsóbb pangasius filé. Fagyasztott termék. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése