Képzeljük el, hogy a svéd gomba salátához kis hús falatokat sütünk, akár össze is keverjük vele, készítünk hozzá valamilyen köretet, máris kész egy komplett második fogás. Én, nem hogy elképzeltem, de el is készítettem, ráadásul sikerült a nemzeti ünnephez méltón tálalni is.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag
2 db csirkemell filé
50 dkg laskagomba
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg paradicsom
15 dkg sűrített paradicsom
2 ek olaj, vagy zsír
1 csipet citrombors
1 kávéskanál oregánó
1 kávéskanál bazsalikom
1 kávéskanál őrölt babér, vagy 4 db babérlevél
cukor
só
Lehúzom a paradicsomok bőrét úgy, hogy az alját keresztbe bevágom és forrásban lévő vízbe dobom 1-2 percre, majd hideg vízben meghűtöm, lehúzom a héjukat és centis darabokra vágom.
A vöröshagymát, fokhagymát apró kockára, a gombát és húst csíkokra vágom.
A zsiradékon üvegesre párolom a vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadom a gombát, borsozom és erős tűzön pirítom.
Hozzáadom a húst, megszórom a többi fűszerrel, sózom és a hús kifehéredéséig párolom.
Hozzáadom a paradicsompürét, az apróra vágott paradicsomot, ízlés szerint édesítem cukorral, majd az egészet összefőzöm, hogy kellő sűrűségű legyen.
Kifőzött tésztával, sült krumplival, vagy párolt rizzsel tálalom.
A citrombors összetevői: durvára darált bors, reszelt citromhéj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése