2016. március 6., vasárnap

Fahéjas pulyka almával

Első hallásra furcsának tűnhet a fűszerezés, de aki kedveli a fahéjas ételeket, annak biztosan ízleni fog. Ha jól belegondolunk, az alma igen jól passzol a szárnyas sültekhez, de a fahéjhoz is. Miért ne lenne jó együtt mind a három, pláne hogy még egy illatos fűszerrel erősítettem a fahéj ízét és illatát az ételben.


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag

50 dkg pulykamell, vagy comb filé
3 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 db kisebb póréhagyma
1 db kaliforniai paprika
2 db alma
2 kávéskanál őrölt szegfű bors
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 dl tejszín 30 %-os



A húst csíkokra vágom és egy magas falú serpenyőben, vagy wokban hevített olajra dobom.
Erős tűzön pirítom, majd amikor a hús kifehéredett, hozzáadom a zúzott fokhagymát, sózom, meghintem szegfű borssal, szerecsendióval és a hús puhulásáig pirítom.
Néha megkeverem. Ha a hús puha hozzáadom a karikára vágott póréhagymát és a kisebb csíkokra vágott paprikát. 2-3 percig pirítom, de csak addig, hogy a paprika roppanós maradjon.
Közben az almát kockára vágom, a héját rajta hagyom, csak a magházat távolítom el.
Amikor a paprika megfelelő állagú, hozzáadom az almát, meghintem fahéjjal, beleöntöm a tejszínt, elkeverem, megforralom, ha szükséges sózom és tálalom.
Párolt rizst kínálok mellé, tetejét apróra vágott snidlinggel, vagy petrezselyem zölddel díszítem.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése