Szokványos fasírt, annyi különbséggel, hogy a zsemle helyett zabpelyhet használtam.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 8 adag
1 kg sertés dagadó
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db tojás
30 dkg zabpehely
1 tk pirospaprika
őrölt bors
só
zsemlemorzsa
A húst a vöröshagymával és fokhagymával együtt ledarálom.
A zabpelyhet 30 percre beáztatom, majd jól kinyomva a húshoz adom.
Hozzáadom a tojást, pirospaprikát, sózom, borsozom és jól összekeverem.
A masszából kézzel tojásnyi golyókat formázok, megforgatom zsemlemorzsában és forró olajban mérsékelt tűzön kisütöm.
Tört krumplival, párolt rizzsel önálló fogásként, főzelékekre feltétként tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése