2016. március 16., szerda

Fasírt zabpehellyel

Szokványos fasírt, annyi különbséggel, hogy a zsemle helyett zabpelyhet használtam.


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 kg sertés dagadó
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db tojás
30 dkg zabpehely
1 tk pirospaprika
őrölt bors

zsemlemorzsa




A húst a vöröshagymával és fokhagymával együtt ledarálom.
A zabpelyhet 30 percre beáztatom, majd jól kinyomva a húshoz adom.
Hozzáadom a tojást, pirospaprikát, sózom, borsozom és jól összekeverem.
A masszából kézzel tojásnyi golyókat formázok, megforgatom zsemlemorzsában és forró olajban mérsékelt tűzön kisütöm.
Tört krumplival, párolt rizzsel önálló fogásként, főzelékekre feltétként tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése