Sok étellel vagyok úgy, hogy már gyerekkorom óta bennem van mit illik enni hozzá, illetve inkább, hogy mi mit ettünk mellé, és ezt a mai napig nem felejtettem el. Ilyen párosítás például marhapörkölt - főtt krumpli, savanyú káposztával, vagy csirkepörkölt - nokedli, céklával, vagy töltött csirkéhez cseresznye befőtt, vagy almakompót. Természetesen bármilyen savanyúsággal, vagy salátával tálalva is ugyan olyan finom, de ahogy múlik az idő, egyre inkább jó visszaemlékezni és újra megtapasztalni a régi jól bevált gyerekkori ízeket!
Elkészítési idő: 100 perc
Hozzávalók: 6 adag
6 db csirkecomb
25 dkg gomba
20 dkg szárnyas máj (csirke, kacsa, pulyka)
3 szikkadt zsemle
1 db tojás
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 tk borsikafű
1 ek majoranna
1 csokor petrezselyemzöld
só
bors
Ujjammal fellazítom a csirkecombok bőrét, ahova a tölteléket fogom tenni, besózom és hűtőbe teszem.
A zsemlét vízben áztatom, majd jól kinyomkodom.
Egy tálba teszem az apróra vágott hagymát, fokhagymát, felaprított petrezselyem zöldet, a kinyomkodott zsemlét, a tojást, fűszereket, felszeletelt gombát és az apróra vagdalt, vagy elkapart májat.
Ízlés szerint sózom, borsozom és kézzel alaposan összekeverem.
A masszával megtöltöm a csirkecombokat és kiolajozott tepsibe rakom. A kimaradt tölteléket a tepsi közepére halmozom.
200 fokon kb. 50-60 percig sütöm, amíg a teteje is szép pirosra sül. Közben egyszer a kisült zsírral meglocsolom a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése