Ízutazásom a világban, ezúttal Kanadába, a hoki őshazájába repített. A könyv szerinti recept ugyan füstölt kanadai vadlazacot használ, mivel azt nem tudtam beszerezni megelégedtem a sima füstölt lazaccal. Vadrizs helyett, pedig jázmin rizzsel tálaltam.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag
4 szelet füstölt lazac
4 ek juharszirup
2 ek olíva olaj
5 dkg vaj
2 ek mustár
2,5 dl 30%-os tejszín
só
A füstölt halszeleteket megkenem juharsziruppal és forró serpenyőben az olajon mindkét oldalukat erős tűzön megsütöm.
A serpenyőben maradt olajon felolvasztom a vajat, hozzáadom a mustárt és megpirítom.
Felöntöm tejszínnel, sózom és 1-2 perc alatt, forralással mártás sűrűségűre főzöm.
Párolt rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése