Az alábbi recept, ilyenkor húsvét után amolyan maradék mentésre is alkalmas, hiszen a legtöbb családban, még van a sonkából, ami már a "zsebünkbe sem kell". A bazsalikomon kívül más fűszert nem tettem bele, de nem is volt rá szükség, mivel a hagymák és a füstölt sonka íze nem is kívánt többet.
Elkészítési idő: 50 perc
hozzávalók: 6 adag
3 db csirkecomb
3 szelet sonka
2 ek olívaolaj
6 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
2 db lilahagyma
30 dkg gomba
1 csomó újhagyma
1 marék friss bazsalikom
frissen őrölt bors
só
A csirkecombot lebőrözöm, kicsontozom és a sonka szeletekkel együtt apró darabokra vágom.
A sárgarépát vékonyan felszeletelem, gombát, hagymát, újhagymát vastagon felkockázom.
Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben az olajon erős tűzön elkezdem pirítani a húst, pár perc elteltével hozzáadom az áttört fokhagymát és borsozom.
Amikor a hús teljesen kifehéredett hozzáadom a lilahagymát, újhagymát és sárgarépát, majd végül a felaprított bazsalikomot és ízlés szerint megsózom.
Addig párolom, amíg minden megpuhul benne.
Kifőtt tésztával, párolt rizzsel, vagy salátával önálló ételként tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése