2015. december 23., szerda

Szecsuani kacsa falatok


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag

60 dkg kacsahús
1 db kaliforniai paprika
2 db lilahagyma
1 szál sárgarépa
1/4 fej káposzta
50 dkg laskagomba
3 ek olívaolaj
A páchoz:
1 ek currypor
1 tk őrölt gyömbér
1 ek keményítő
4 ek szójaszósz
1 kávéskanál porcukor
1 ek alma ecet 6%
2 ek olívaolaj
1 kávéskanál őrölt szecsuani bors
2-3 ek csiliszósz, (nálam piri-piri)
3 gerezd  áttört fokhagyma
3 ek víz
1 kávéskanál só

A kacsahúst, ami nálam egy kacsa combjai és melle volt, lebőrözöm, kicsontozom és vékony csíkokra vágom.
A pác hozzávalóit összekeverem, a húsra öntöm, elkeverem és 1 órára hűtőbe teszem.
A paprikát, sárgarépát, gombát vékony csíkokra, a lilahagymát és káposztát nagyobb darabokra felaprítom.
Egy wokban, vagy magas falú serpenyőben 1 ek olajat forrósítok erős tűzön elkezdem pirítani a káposztát és a lilahagymát. Ha kész kiszedem, félreteszem.
Újabb 1 ek olajat forrósítok és a sárgarépát és paprikát pirítom. Ezután a harmadik ek olajon megpirítom a gombát, ha kész, ezt is félre teszem. A zöldségeket nem kell sokáig pirítani, akkor finom, ha roppanósak maradnak.
Amikor a zöldségekkel elkészültem, erős tűzön megpirítom a bepácolt húst.
Sűrűn kevergetve készre sütöm, végül összekeverem a megpirított zöldségekkel.
Párolt rizzsel, vagy kifőtt tésztával tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése