2015. december 26., szombat
Kakastöke pörkölt
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg kakashere
1 ek zsír
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
1 dl száraz vörösbor
1 db kápia paprika
1 db paradicsom
só.
A heréket leforrázom és lehártyázom. A nagyobbakat ketté vágom.
Hagyományos pörkölt-alapot készítek, ehhez a felkockázott hagymát és paprikát a zsíron megdinsztelem.
Hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, őrölt köményt, apróra vágott paradicsomot, aláöntöm a vörösbort és fedő alatt zsírjára pirítom.
Megszórom pirospaprikával, hozzáadom a kakasherét és 10 perc alatt készre párolom.
Sok féle köret illik hozzá, amihez most vajon lepirított natúr gnocchit készítettem.
Címkék:
kakashere,
Kakastöke,
pörkölt,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése