2015. december 28., hétfő

Kocsonya


Elkészítési idő: 260 perc
Hozzávalók: 6 adag

1.5 kg kocsonyahús (fagyasztott)
1 db csülök
2 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
10 szem bors
2 szál sárgarépa
2 db chilipaprika
5 szem szegfűbors
1 tk só




A csülköt megtisztítom, kicsontozom, feldarabolom, és 4 l hideg vízbe felteszem főni, a konyhakész, gyorsfagyasztott kocsonyahússal együtt. A keletkezett habot leszedem róla, beleteszem a sót, borsot, szegfűborsot, chilipaprikát, sárgarépát (egészben), vöröshagymát és fokhagymát. A tüzet mérsékelem alatta, annyira, hogy lassan gyöngyözve forrjon. Fedő nélkül, 3,5 órán keresztül főzöm. Ha kész, a hús a csontokról leválik. Egy tálcára szedem a húsokat, és ha már kihűlt, kiszedem a csontokat. A húsokat tányérokba osztom, elrendezem, és rászedem kocsonyalét, majd hűvös helyre teszem, amíg megdermed. Másnap fogyasztható, citrommal, ecetes tormával kínálom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése