Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 8 adag
1 db kacsa far-hát
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 szem fekete bors
1 fej karalábé
1 fej zellergumó
1 db paradicsom
1 db paprika
1 cikk kelkáposzta, vagy 5-6 szem kelbimbó
1 szál zeller zöld
1 csokor petrezselyemzöld
só ízlés szerint
A kacsahúst megtisztítom, a felesleges zsíros részeket levágom, a farhátat ketté vágom és egy nagyobb fazékban, hideg vízben, 2 tk sóval elkezdem főzni.
Amikor felforr, leszedem a habját.
Beleteszem a szemes borsot, a megtisztított és felaprított zöldségeket, vöröshagymát és fokhagymát egyben, paprikát és paradicsomot felezve, majd másfél órán át, lassú tűzön, gyöngyöző forrással főzöm.
Amikor elkészül, kis pihentetés után egy másik fazékba szűröm a levest.
A vöröshagymát eltávolítom belőle, a kacsanyakat és leves zöldségeket külön tálon kínálom.
Cérnametéltet főzök ki mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése