2015. december 25., péntek

Mákos nudli (gnocchi)


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 8 adag

80 dkg burgonya
2 db tojás
50 dkg rétesliszt
15 dkg vaj

20 dkg darált mák
porcukor






A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, és még melegen krumplinyomóval áttöröm.
Hozzáadom 1 tk sót, 5 dkg vajat, tojást, lisztet, majd lágy tésztát gyúrok belőle.
A tésztát 8  darabra vágom, és mindegyikből ujjnyi vastag rudat sodrok. 1-2 cm-es darabokra vágom.
Forrásban lévő, sós vízben kifőzöm. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzöm, majd szűrőkanállal lecsöpögtetem.
A maradék vajat egy serpenyőbe megforrósítom, és erős tűzön megpirítom a lecsepegtetett nudlikat.
Végül megszórom a porcukros mákkal.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése