2015. december 3., csütörtök

Stefánia vagdalt


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 6 adag

3 db tojás
60 dkg sertés dagadó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db tojás
3 db zsemle (szikkadt)
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint majoranna
ízlés szerint só
1 tk pirospaprika
1 ek zsír


A 3 db tojást hideg vízben felteszem és 15 perc alatt keményre főzöm.
A húst ledarálom, a vöröshagymát apró kockára vágom a fokhagymát lereszelem és a húshoz adom.
A zsemléket vízbe áztatom, majd jól kinyomkodom és a többi hozzávalóval együtt, 2 nyers tojással, fűszerekkel, sóval, jól összekeverem.
A massza 1/3-ából egy ujjnyi vastag lapot teszek a tepsi aljára, amire a 3 db megpucolt főtt tojást ráteszem.
A maradék masszával beborítom a tojásokat, ügyelve hogy mindenhol körbe érje a massza, tetejét, oldalát elsimítom.
Tetejére kenem a zsírt, sütőbe teszem és 200 fokon 50 percig fólia alatt sütöm, majd fólia nélkül még 15 percig pirítom a tetejét.
Melegen tört krumplival, krumpli pürével önálló fogásként, főzelékekre feltétként tálalható.
Hidegtálak izgalmas alkotóeleme is lehet.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése