2015. december 14., hétfő
Bakonyi sertéstokány
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag
70 dkg sertéshús (tarja, lapocka, comb)
70 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 dl száraz vörösbor
2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
1 kávéskanál borsikafű
1 ek finomliszt
1 csokor finomra vágott zöldpetrezselyem
3 dl tejszín
só
A húst vékony csíkokra (tokányra) vágom.
A vöröshagymát kockára vágom, a fokhagymát áttöröm, vagy lereszelem és a zsiradékon megpirítom.
Hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom, majd megszórom borsikafűvel, sózom, aláöntöm a bort és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.
Beleteszem a felaprított gombát és addig pirítom, míg a saját levét elfövi.
Ekkor megszórom finomliszttel, pár percig kevergetve pirítom, majd félrehúzom, beleteszem a felaprított petrezselyemzöldet.
A végén belekeverem a tejszínt és megforralom.
Párolt rizzsel, galuskával, vagy kifőtt tésztával tálalom.
Címkék:
Bakonyi,
gomba,
sertés,
SERTÉS HÚS ÉTELEK,
tokány
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése