2015. december 7., hétfő

Pulykafalatok paradicsomos zellerrel

Ebben az ételben található paradicsom, zeller, fokhagyma és bazsalikom édestestvérek, mint ahogy a többi hozzávaló sem idegen ezektől, és ha az egészet feldobjuk kevés pulykahússal, ráhalmozzuk egy adag kifőtt tésztára, megszórjuk reszelt sajttal, egy olaszos ízvilágú fogást kapunk. Az elkészítés során ügyelni kell, hogy a zöldségeket ne főzzük szét, hanem ahogy szokás, roppanósra főzzük, így egy igen kellemes textúrájú ragut kapunk, ami ízeiben viszont a bolognaira emlékeztet, és mégsem az.


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 8 adag

60 dkg pulyka hús
2 ek zsír (kacsa, liba)
4 gerezd fokhagyma
1/2 szál póréhagyma
50 dkg zellergumó
2 db sárgarépa
1/2 fej karfiol
1 kávéskanál morzsolt rozmaring
1 tk morzsolt oregánó
1 tk morzsolt bazsalikom
1 dl rozé bor
3-5 dl sűrített paradicsom
cukor

reszelt sajt

A húst csíkokra vágom, a póréhagymát, zellergumót, sárgarépát feldarabolom, a karfiolt rózsáira szedem.
Egy magas falú serpenyőben a zsíron fehéredésig pirítom a húst, megszórom rozmaringgal, hozzáadom a zúzott fokhagymát és felaprított póréhagymát és tovább pirítom.
Amikor a póré megfonnyadt, hozzáadom a zellert, sárgarépát, megszórom oregánoval és bazsalikommal, 5 perc párolás után mehet bele a karfiol, aláöntöm a bort, sózom és fedő alatt fél puhára főzöm a zöldségeket.
Végül beleöntöm a paradicsomot, ízlés szerint cukrozom, megforralom és tálalom.
Kifőtt tésztával tálalom, tetejére reszelt sajtot szórok.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése