2015. december 19., szombat
Paradicsomos csirke gombával és babbal
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag
80 dkg csirkemell filé
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
10 dkg kolozsvári szalonna
50 dkg gomba
30 dkg sűrített paradicsom
1 tk oregánó
1 tk bazsalikom
50 dkg vörösbab (2 db konzerv)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Az olajon megpirítom a kockára vágott szalonnát, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem.
Hozzáadom az áttört fokhagymát, a felszeletelt gombát.
Megszórom sóval, borssal és zsírjára pirítom. Hozzáadom a csíkokra vágott húst, fűszerezem bazsalikommal, oregánóval és fehéredésig pirítom.
Ezután beleöntöm a sűrített paradicsomot és a lecsepegtetett babot, ha szükséges még sózom.
Összeforralom és tálalom.
Párolt rizs, vagy kifőtt tészta illik hozzá.
Címkék:
Csirke,
gomba,
paradicsomos,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
vörösbab
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése