2015. október 30., péntek

Padlizsánkrém - Vineta


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 2 adag

4 db padlizsán
1 db vöröshagyma
4 ek majonéz (házi vagy vásárolt)

őrölt bors










A padlizsánt nyílt tűzön, vagy vaslapon megsütöm, forgatva hogy körbe szenesre piruljon.
Még melegen lehúzom a héját, levágom a szárát és a felesleges levet lecsorgatom.
Műanyag, vagy fakéssel vágódeszkán apróra vágom. Én erre a célra a kerámia késemet használom.
Belereszelem a hagymát a levével együtt. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a majonézt és alaposan kikeverem.
Legalább egy órán át a hűtőben állni hagyom, majd pirítós kenyérre kenve, paradicsommal díszítve fogyasztom.

Tipp:
Érdemes idényben olcsón beszerezni nagyobb mennyiséget, ha van lehetőség szabad tűzön megsütni, mert így lesz igazi füstös íze a padlizsánnak. A megsütött és megtisztított padlizsánt a felhasználásnak megfelelő adagokban lefagyasztva tárolhatjuk. Az így előkészített padlizsánt felengedve, igen gyorsan elkészíthetjük kedvenc padlizsánkrémünket.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése