Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók: 4 adag
1/4 db sütőtök, nagydobosi
ízlés szerint só
ízlés szerint méz
I. Fűszerkeverék:
2 rész fahéj
2 rész gyömbér
1 rész szegfűszeg
1/2 rész szerecsendió
1/2 rész szegfűbors
1/2 rész zöld kardamom mag
II. Fűszerkeverék:
2 rész fahéj
2 rész gyömbér
1 rész szegfűszeg
1 rész édeskömény
1/2 rész szerecsendió
1/2 rész Cayenne bors
1/2 rész zöld kardamom mag
1/2 rész fehérbors
III. Fűszerkeverék:
Kínai ötfűszer keverék, ez a fűszer bekeverve kapható, de az összetevőket arányok nélkül leírom:
őrölt szecsuani bors
őrölt édeskömény
őrölt szegfűszeg
őrölt csillagánizs
őrölt fahéj
A sütőtököt feldarabolom, és egy alufóliával kibélelt tepsibe helyezem.
Megszórom az előre összeállított fűszerkeverékekkel, a három féle keveréket elosztom a sütőtökön. Az sem baj ha a tepsibe is szóródik, a zamata részben így is belesül a tökbe és sütés közben finom és erőteljesebb illatok lengik be a konyhát.
Leheletnyi sót szórok rá és pár csepp mézzel ízesítem.
Sütőben a legmagasabb fokozaton (275 fok), 60 perc alatt megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése