2015. október 8., csütörtök
Tejfölös erdei gombapörkölt
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 6 adag
1 kg erdei gomba (nekem fenyőtinóru)
1 db vöröshagyma
1 poharas tejföl
3 ek zsír
1 kávéskanál kakukkfű
2 kávéskanál pirospaprika
ízlés szerint bors
só
Az erdei gombát megtisztítom és a kalapjáról lehúzom a héját, mert nyálkás, majd felszeletelem.
A vöröshagymát apró kockákra vágom és az olajon megdinszteltem, majd hozzáadom a gombát.
Sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával és kakukkfűvel.
Fedő alatt puhára párolom. Néha megkeverem.
A tejfölt kevés vízzel elkeverem és a gombához adom.
Felforralom és tálalom.
Nokedli, tarhonya vagy párolt rizs illik hozzá.
Címkék:
erdei,
gomba,
HÚS NÉLKÜLI ÉTELEK,
pörkölt,
Tejfölös
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése