Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 6 adag
80 dkg tengeri hal (vagy panírozott tengeri hal)
1 kg mexikói keverék (fagyasztott)
50 dkg brokkoli
3 gerezd fokhagyma
5 dl főzőtejszín
20 dkg sajt (füstölt)
1 ek keményítő
1 tk currypor fűszerkeverék
1 kávéskanál citrombors
só
zsemlemorzsa
napraforgó olaj (a hal sütéséhez)
A halat, ha fagyasztott, felengedem, majd megforgatom zsemlemorzsában és bő olajban kisütöm.
Ha panírozott halat használok, azt felengedés nélkül kisütöm.
A zöldségkeveréket és a rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő vízben megfőzöm, amibe előzőleg beleszeleteltem a fokhagymát.
Egy megfelelő nagyságú tepsit, vagy hőálló tálat kiolajozok.
Elhelyezem az alján a kisütött halszeleteket és megszórom citromborssal.
Ráborítom a leszűrt és lecsöpögtetett zöldségeket és a tetejét elrendezem.
A tejszínt egy tálban simára keverem a keményítővel, curryvel, a lereszelt sajt felével, és meglocsolom vele a zöldségeket.
Végül a tetejére szórom a maradék reszelt sajtot, előmelegített sütőbe tolom és 200 fokon készre sütöm.
Amikor a sajt rápirult, akkor elkészült.
A citrombors durvára darált borsot, citromhéjat és citrom aromát tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése