2015. október 26., hétfő
Almás hagymás csirkemáj
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 fő
1 kg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 ek olívaolaj
5 dkg vaj
1 kávéskanál zsálya, morzsolt
1 dl balzsamecet
2 db alma
ízlés szerint só
A csirkemájat megtisztítom és diónyi darabokra vágom.
A vöröshagymát kockára, a lilahagymát félfőre vágom és az olajon megdinsztelem.
Megszórom morzsolt zsályával, beleöntöm a balzsamecetet és beforralom.
Ha elfőtte a levét, hozzáadom a májat és fedő alatt 10 percig párolom, néha óvatosan megkavarom.
Közben meghámozom az almát, eltávolítom a magházat, centis kockára vágom és a májhoz adom.
Beledobom a vajat, átforgatom az almával, ízlés szerint sózom és tálalom.
Párolt rizs, sült krumpli, vagy puliszka illik hozzá.
Címkék:
Alma,
balzsamecet,
csirkemáj,
hagyma,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése