2015. október 14., szerda

Puliszka


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag

25 dkg kukoricadara
7 dl víz
1 tk só
vaj









A vizet a sóval forrásig melegítem, a kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórom, és folyamatosan kavargatva addig főzöm, amíg besűrűsödik.
Egy lapos tálra, vagy vágólapra borítom, 2-3 cm vastagra simítom.
Amikor megdermedt, felszeletelem.
Egy serpenyőben kevés vajat hevítek, és a puliszka szeletek mindkét oldalát megpirítom.
Kiváló körete bármilyen szaftos húsételnek.

A puliszkát, vagy mai divatos nevén a polentát készíthetjük lágyan, vagy sűrűbbre főzve, keményebben, készület sósan, vagy édesen, ezernyi kiegészítővel, és mivel önmagában semleges ízű, ezért bármihez, vagy bármivel együtt fogyaszthatjuk, de persze adhatjuk köretnek is.









Házi disznótoros párolt káposztával és puliszkával

Műanyag zacskóba téve hengert formázok
Ha meghűlt, 1-2 cm felszeletelem

Almás hagymás csirkemáj puliszkával

2 megjegyzés:

  1. Az a puliszka amelyik hengernek lett formazva es utanna felkarikazva, azt meg ki kell sutni ugye ? Es sutoben sutheto ? Koszonom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hengernek formázottat nem sütöttem meg, de meg lehet pirítani serpenyőben, mindkét oldalát kevés olajon, vagy vajon. Nem ront rajta! :) Sütőben még nem készítettem, erről nincs információm. Tulajdonképpen, ha megfőtt, készen van! A formázás és vajon pirítás már csak esztétikailag és/vagy ízben ad hozzá valamit. :)

      Törlés