2015. október 1., csütörtök

Tejben főtt pontyfilé sárgarépával


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 6 adag

1 kg pontyfilé
5-6 dl tej
3 gerezd fokhagyma
3 db sárgarépa
5 dkg vaj
1 ek keményítő
0,5 dl száraz vörösbor
1/2 zacskó halak fűszerkeverék
2 dl főzőtejszín
őrölt bors



A pontyfilét beirdalom, feldarabolom, besózom és egy lábasba helyezem, amiben meg fogom főzni.
10 percet állni hagyom, hogy a só átjárja, majd felöntöm tejjel, annyira hogy ellepje és belereszelek 1 gerezd fokhagymát. A hal beirdalásához ITT találsz segítséget:
Felforralom és a forrástól számítva 15 percig főzöm.
Közben egy másik lábasban vajat melegítek, rádobom a karikára vágott sárgarépát, pár percig pirítom, majd aláöntöm a bort, megszórom fűszerkeverékkel, ráreszelem a maradék fokhagymát, sózom, borsozom és fedő alatt puhára párolom.
A tejszínt elkeverem a keményítővel, ha a répa megpuhult a halon lévő tejjel felöntöm, majd beleöntöm a tejszín és keményítő keverékét, elkeverem, felforralom és tálalom.
A halszeleteket óvatosan szedem a tányérra, hogy ne törjenek.
Ha szükséges párolt rizzsel kiegészíthető.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése